Частен образователен комплекс "Светлина"

Верига детски ясли, градини, основно иновативно училище и професионална гимназия по дигитални компетенции

образователен комплекс  Светлина
образователен комплекс  Светлина
образователен комплекс Светлина    ©  образователен комплекс Светлина
образователен комплекс Светлина    ©  образователен комплекс Светлина
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Има три основни неща, които родителите искат за децата си – да са здрави, щастливи и успели. Успехът е разтегливо понятие, което може да бъде дефинирано по различен начин. Ние, в "Светлина", вярваме в това и се чувстваме отговорни за всяко дете, което прекрачи нашия праг.

Двайсетгодишният ни опит доказа, че трансформацията е единствената константа в образованието. За нас то е средство, което трябва да бъде адекватно и прогресивно за времето си. Приемаме го като метод, който помага на децата да получат знания и умения, за да бъдат завършени личности.

Нуждата от обучение в творчески и иновативен стил е осезаема. Така смята Веселина Радкова, доказан експерт, педагог, автор на училищни материали и основател на комплекс "Светлина".

"Децата трябва от най-рано да каляват своята гъвкавост, да развиват своето любопитство, да бъдат в среда, в която на креативността се държи точно колкото и на знанията. Творчеството да бъде основа, а стоенето в зоната на комфорт да не се толерира. Сега е моментът да се започне. Всяко отлагане води до по-трудна адаптация."

Основните принципи в нашите обучителни програми са:

Холистичен подход - учене чрез преживяване. Той включва мотивация на ученика и възпитание в любопитство към света. Билингвално обучение на английски език, втори чужд език – арабски, китайски, испански, немски, руски, френски и др. Видове знания и умения на бъдещето - критично и концептуално мислене, програма Mindfulness – за овладяване на стреса, емоционална интелигентност, решаване на проблеми, дизайн мислене, ранно финансово възпитание и предприемачество, проектобазирано обучение и др.
Дигитални компетенции - изкуствен интелект и роботика, графичен дизайн, програмиране, 3D принтиране, влог/блогърство, онлайн сигурност и др. Класическо изкуство и естетика – ефективни медиатори, които стимулират способността да се разкрие скритият потенциал в непринудена и приятна атмосфера.

Специализирани умения на новото десетилетие и ефективното им усвояване: езикови и комуникативни умения, висококвалифицирани професионални умения.

Имаме и наше общество - обществото на "Светлина". Всеки, тръгнал по пътя на родителството, има нужда от помощ в даден момент, затова създаваме периодично нашето Училище за родители. Участниците намират отговори за себе си и своето дете, какви са способите за изграждане на стабилна връзка между поколенията, особеностите на възпитанието и много други.

За децата предлагаме и различни клубове, където да развият талантите си - танцова терапия, канго джъмпс, йога, скейтборд и други спортове и изкуства.

През новата година подготвяме още стая за медитация и овладяване на емоциите, която да улеснява децата при овладяване на реактивността и стреса. Предлагаме обследване на децата за тяхната емоционална интелигентност и съставяне на програма за работа в тази посока.

Нашите вдъхновени и отдадени учители създават атмосфера на уют, любов и приятелство, която подпомага децата да се развиват, чувствайки се защитени и разбрани. Точно това, което всеки родител иска за своето дете - да бъде щастливо и подготвено за бъдещето.

www.svetlina.net / FB: Частен образователен комплекс "Светлина" / Instagram: svetlina_official

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал