Quarry Life Award - зеленият конкурс за увеличаване на биоразнообразието

Победителите в българския кръг ще получат 5000 лева и възможност да се състезават със световните си опоненти

Quarry Life Award - зеленият конкурс за увеличаване на биоразнообразието
Quarry Life Award - зеленият конкурс за увеличаване на биоразнообразието
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Конкурсът Quarry Life Award се провежда за пети път и е организиран от "ХайделбергЦимент Груп" - собственик на "Девня Цимент" и "Вулкан Цимент" в България. За първи път отбори от България ще могат да вземат участие в надпреварата, като ограничения във възрастта на участниците няма. Идеята е да се създадат проекти за повишаване на осведомеността за стойността на биоразнообразието в кариерите и споделяне на добри практики.

Общият награден фонд за световния кръг е 30 000 евро, които ще бъдат връчени през 2022 г., а победителите в българския кръг ще получат 5000 лева и възможност да се състезават със световните си опоненти.

"Девня Цимент" кани всички зелени ентусиасти да вземат участие в това уникално състезание, като предложат нови и иновативни проекти въз основа на биологичното разнообразие в нашите кариери, естествен хабитат на редица птици, животни и насекоми. Кандидатите са поканени да разработят идея за проект в една от участващите кариери и да представи предложение за проект до 18 ноември 2021 г. на уебсайта на конкурса www.quarrylifeaward.bg или на имейл [email protected]

До 16 декември 2021 г. журито на наградата Quarry Life от всеки национален конкурс ще избере максимум шест проекта, които могат да участват в конкурса. След това състезателите ще бъдат поканени да реализират своите идеи за проекти по време на изследователския период от януари до септември 2022 г. Всички избрани проекти ще се състезават едновременно на национално и международно ниво.

Проектите трябва да са в една от следните две категории: "Проучвания" и "Обществена". Екипът на "Девня Цимент" АД е на разположение на всички желаещи да отговори индивидуално на техните въпроси и да представи регламента в детайли в рамките на онлайн презентация.

Всички подробности можете да намерите на сайта на конкурса - www.quarrylifeaward.bg, или на сайта на компанията - www.devnyacement.bg, както и да задавате своите въпроси на [email protected].

Природата ще бъде най-големият победител!