🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Календар: културните събития в Пловдив до края на 2022

От театър до музика и изложби

   ©  Георги Куманов
Бюлетин: От Седмото Тепе От Седмото Тепе

Най-важното и интересното от седмицата в Пловдив и региона, през погледа на местната редакция

19.11. "Ана Каренина" по Лев Толстой и музиката на П. И. Чайковски в Опера Пловдив. Зад представлението е международно признатият хърватски хореограф Лео Муич.

До 22.11. Изложба на софийското дизайнерско студио NO/ON в artnewscafe.

23.11. "Островът на пернатите" по Дейвид Мамет, с режисьор Атанас Атанасов, в Драматичния театър. С участието на Троян Гогов, Тодор Дърлянов, Мариана Йотова, Стефан Попов.

25-27.11. Четиринадесето издание на фестивала "Дефиле на младото вино", който ще се проведе в рамките на три дена в Стария град. Дегустация над 250 вида български вина.

26.11. Концерт на Me and My Devil в Rock Bar Download. Групата издаде дебютния си албум през пролетта, а в нея са музиканти със солиден опит на българската музикална сцена покрай предишните си групи (фронтменът Ангел Каспарянов от "Сепуко 6", китаристът Васил Първановски и басистът Мартин Стоянов от Odd Crew, барабанистът Деян Драгиев-Даката от Babyface Clan и "Ревю").

До 27.11. Сборна юбилейна изложба "5/6/7" в галерия "Капана", организирана от Дружеството на пловдивските художници. Заглавието реферира към кръглите годишнини на включените автори, които съответно навличат петото, шестото и седмото десетилетие на живота си. Куратор е Константин Отонов.

До 30.11. XIII Международен Фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща". Програмата ще завърши със събитието "Млади пловдивски таланти", което ще представи пианиста Виктор Вичев и перкусиониста Александър Вичев. Повече за програмата и участващите на www.musicartissimo.com.

5.12. "Министър на щастието", стендъп шоу на Оля Малинова от "Три жени на микрофона" в Plovdiv Event Center.

До 30.12. Soma, изложба на живеещия в Германия български художник Вальо Ченков в галерия Sarieva. За Ченков това ще е рядка изява в България, а през годините работите му са били показвани в Мюнхен, Кьолн, Париж, Пескара, Рига, както и в Китай и Белгия.