🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Как BigArena Fulfillment помага на онлайн търговците да разширят бизнеса си в цяла Европа

Компанията заема една от челните позиции в предлагането на фулфилмънт услуги в България

Как BigArena Fulfillment помага на онлайн търговците да разширят бизнеса си в цяла Европа
Как BigArena Fulfillment помага на онлайн търговците да разширят бизнеса си в цяла Европа
Бюлетин: От Седмото Тепе От Седмото Тепе

Най-важното и интересното от седмицата в Пловдив и региона, през погледа на местната редакция

Компанията

BigArena Fulfillment е компания, която предлага изнесена логистика за онлайн бизнеси. Със своите четири складови локации в София, Пловдив, Белград и Братислава на обща площ приблизително 7000 кв.м дружеството се грижи за оперативните процеси на много търговци на дребно. В резултат на помощта на фирмата все по-голяма част от клиентите ѝ вече предлагат продуктите си в повече от 7 държави. Благодарение на отличните работни процеси изборът на фулфилмънт партньор се превръща в ключово решение за онлайн магазините.

Вече повече от три години BigArena заема една от челните позиции в предлагането на фулфилмънт услуги в България. С голямата си складова база в три държави, многобройния екип от професионалисти и отличните работни процеси компанията позволява на онлайн търговците да разширят пазара си в глобален мащаб.

Достъпен пазар в Сърбия

През последните няколко години погледите на търговците все повече се насочват към Сърбия. Очакваният ръст на приходите в страната от електронна търговия до 2025 г. е 21.19%. Поради тази причина BigArena Fulfillment отваря вратите към сръбския пазар.

С новия си склад в Белград компанията прави изнесената логистика още по-примамливо решение за търговците на дребно. Складирайки продуктите си там, онлайн бизнесите няма да има нужда да мислят за пакетиране и изпращане на пратките си. Тези процеси остават в правилните ръце - на BigArena Fulfillment.

"Повече от половината ни клиенти се възползват от възможността да работят и извън страната", коментира собственикът на компанията Даниел Титюков. Той е помислил и за още един проблем, с който биха се сблъскали онлайн търговците - различните специфики при продажба на стоки в държави извън ЕС. Избирайки BigArena за фулфилмънт партньор, за търговеца отпада нуждата от отваряне на собствена фирма в страната и може лесно да предлага продуктите си в Сърбия.

Стратегически разположена складова база в Словакия

Поради нарастващия брой желаещи да разширят продажбите си в Европа екипът на BigArena Fulfillment се заема да предложи на клиентите си много по-бързи доставки. След усилен труд вече е факт най-новата складова база в Словакия. Там поръчките се обработват в същия ден, а доставката до Централна и Западна Европа отнема по-малко от два дни.

Освен че поема цялата грижа за логистичните процеси, BigArena работи с всички местни куриери. Партнирайки си с тях, клиентите се възползват от качествено обслужване и от конкурентни цени за доставка. Смело можем да кажем, че по този начин онлайн търговците са спокойни, че продуктите им лесно и бързо могат да достигнат до големите европейски пазари.

"За да сме максимално прозрачни, предоставяме видеозапис на всяка пакетирана от нас пратка. Гарантираме добро качество на услугата, като сме намалили грешките при обработване на поръчки до минимум", казва Титюков. Всеки клиент разполага с личен акаунт, чрез който може да следи наличности, както и своите изпратени, върнати продукти и рекламации.

Фулфилмънт в България

Разположени в София и Пловдив, двете складови бази на BigArena Fulfillment обслужват повече от 260 онлайн магазина. Компанията пакетира и изпраща над 4000 пратки всеки ден, като се съобразява изцяло със стандарта и спецификите на бранда. Клиентите плащат само за свършена работа. Това несъмнено допринася за оптимизация на разходите и освобождава бизнесите от управление на склад и персонал.

"Стремим се да предоставим това, от което онлайн търговците имат най-голяма нужда - време. Ние се грижим за всички процеси, а нашите клиенти са свободни да се развиват без притеснения", обобщава Титюков. Опитът му показва, че избирайки правилния фулфилмънт партньор, всеки онлайн търговец може да постигне по-добри резултати независимо от нуждите на съхранение на продуктите.

Споменавайки нужди, нека не забравяме и за иновативното хладилно помещение, което е на разположение в склада в Пловдив. Тази услуга е предпочитана от клиенти, чиито артикули са чувствителни към определени температури. Биосертифициран от БАБХ, хладилният склад е новост във фулфилмънт услугите. Правилното съхранение носи увереност на онлайн магазините, че грижата за продуктите им ще бъде на най-високо ниво.

"Дългогодишният опит ни показа, че един от големите проблеми на онлайн търговците е доставката. По-специално тази, която излиза извън границите на страната. Създадохме ежедневна линия с Румъния, която се обслужва лично от нас", отбелязва създателят на компанията. Чрез нея пратките пристигат в Букурещ за един ден, което спестява ценно време на бизнесите и носи сигурност на крайния клиент.

BigArena Fulfillment гарантира за всеки продукт, който се съхранява във фирмените складови бази. Компанията порасна много в рамките на няколко години и сме сигурни, че това е само началото. Очакваме нови локации и още повече клиенти за гиганта във фулфилмънт услугите.

Контакти

(+359) 877 777 919

[email protected]