🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Trivium Centre – модерна архитектура в историческа рамка

Бутиковата сграда предлага за първи път на пловдивския пазар успешна комбинация от високо качество на обитаване и пълна поддръжка на имота

Trivium Centre – модерна архитектура в историческа рамка
Trivium Centre – модерна архитектура в историческа рамка
Бюлетин: От Седмото Тепе От Седмото Тепе

Най-важното и интересното от седмицата в Пловдив и региона, през погледа на местната редакция

Луксозни апартаменти, магазини и офиси, изпълнени с безкомпромисно качество от най-висок клас строителни материали, с висока енергийна ефективност, осигуряващи комфорт и сигурност. С тези свои предимства новата бутикова сграда Trivium Centre, разположена на ключово място в централната част на Пловдив, е напът да се превърне в една от емблемите на съвременното лице на хилядолетния град.

Модерните архитектурни решения са въплътени по въздействащ начин в

своебразен исторически "обков"

- 7-етажният Trivium Centre се намира в историческата зона "Филипопол - Тримонциум - Пловдив". В Античността това е бил търговският, административен и религиозен център на древния град. Тук са се провеждали събрания, дебати, празници, държавни дела, в него са се намирали съкровищницата, одеонът, градската библиотека, базиликата. В т.нар. Бяла зона са били и резиденциите на аристократите. При проведените проучвания са разкрити антична сграда с 5 помещения и хипокауст (подово отопление), представително здание през ІІІ-ІV век.

Главните улици на античния град cardo maximus и decumanus maximus са се пресичали пред източния вход. Точно там днес ще бъде разположен Trivium Centre, напомнящ и с името си (Trivium - на лат. кръстовище) за 5000-годишната история на това място.

Собственици на компанията са известни предприемачи в Града под тепетата - братя Асенови от ХЪС ООД - лидери в сферата на недвижимите имоти и търговия с метали, и Калин Ганев, познат с бутиковите си сгради в арт квартала "Капана".

Локацията в място с история от хилядолетия има и силни съвременни предимства. Trivium Centre е в близост до един от ключовите булеварди на Пловдив - "Цар Борис III Обединител", срещу Централна поща и хотел "Тримонциум". Сградата на практика е свързана с главната пешеходна зона на града, а само 4-5 минути пеша я делят от "Капана" и Стария град, парк "Градската градина", университет.

В тази "компания" на знакови за Пловдив места и постройки новата сграда с характерната си модерна и строга съвременна визия не нарушава, а допълва архитектурния комплекс и кореспондира с духа на града, подчертават от екипа нейни създатели.

При този външен фон Trivium Centre се отличава и със своята

максимална вътрешна функционалност

Заявената цел на инвеститора е да предостави на своите бъдещи клиенти ниво на обслужване с такава висота, каквато не е позната на пловдивския пазар до този момент - високо качество на обитаване и пълна поддръжка на имота, от охраната на входа до почистването.

Върху парцела ще се издигне сграда от 7 надземни етажа, още 2 етажа ще са под земята. В тях има пространство за 35 апартамента, 4 магазина и 4 офиса, паркинги.

Жилищната част, която е основна в новия комплекс, е със самостоятелен вход със стълбище, асансьор и рецепция. Апартаментите са разнообразни по големина и изложение, с максимално функционално разпределение, като е възможно да бъдат обединявани. Всеки апартамент разполага с инсталация за подово отопление и конвектори за охлаждане, предвидено е максимално остъкляване. Светлата височина е 2.80 метра.

На бизнес етажа ще бъдат разположени 4 отделни офиса, със самостоятелен вход с асансьор, стълбищна клетка и рецепция.

Важно предимство за бъдещите клиенти е, че проектът им осигурява 100% обезпеченост с места в гаражи, надземни и подземни паркинги. Инвеститорите залагат и още една екстра - готовност за зарядни станции за електроавтомобили. С проекта за първи път на пловдивския пазар на недвижими имоти се въвежда

услугата консиерж

посочват от дружеството. На професионалния домоуправител, който ще работи на заплата в сградата, живеещите ще могат да доверят изпълнението на всякакви всекидневни задачи - от намиране на надежден водопроводчик или електротехник до резервация на ресторант, организиране на куриерски пратки, химическо пране и други.

В Trivium Centre ще бъде интегрирана и иновативно решение за подгряване на терасите и пространството около сградата, така че в зимни условия да няма лед.

Новият подход на инвеститора "Миркал инвест" към околната среда и съвременното строителство намира израз дори в една градинка. Пред сградата е предвиден малък парк със зелени площи, амфитеатър и водни огледала. Обособена част за градинка е пространство, което общината не е позволила на инвеститорите да закупят, но те по собствено желание и със съгласието на местната администрация ще облагородят.

ИНВЕСТИТОР

"МИРКАЛ ИНВЕСТ" е част от групата на ХЪС ООД - бързоразвиваща се компания в областта на производството и търговията с метали и метални изделия в Югоизточна Европа, с многобройни партньори в страната и чужбина.

През последните години чрез "ХЪС ИНВЕСТ" ЕАД дружеството инвестира успешно в затворени луксозни жилищни комплекси със стил и качество. Сред тях са известните жк Plovdiv City Park I и II и III (в строеж), жк "Магнолия" 1, 2, 3, 4 (в строеж), "Магнолия Гардънс", "Магнолия Резиденс", "Магнолия Форест" (в строеж), "Тракия Сити Парк" (в строеж). Един от най-успешните проекти е в София - SoHome (няколко фази), който се отличава с иновативните си и зелени решения.

"ХЪС ЕСТЕЙТ" ООД ексклузивно обслужва продажбите и отдаването под наем на обектите с цел професионална подкрепа и без комисиона за клиентите. Компанията затваря цикъла от планиране и проектиране, през реализация на проектите до тяхното управление и поддръжка.

ПРОЕКТАНТ

Студиото на проектантските бюра AVG ARCHITECTS И ARCH COSNULT ZG е основано през 2018 г. от арх. Георги Стамболджиев и арх. Йовко Генов.

Основни негови принципи при създаването на сградите са иновативност и индивидуалност в архитектурния облик.

В портфолиото на компанията намират място проекти предимно жилищно строителство от България и чужбина. Компанията разработва и сгради за обществено ползване - строителен хипермаркет, спортен център към голяма тенис академия, хотели, сватбен център и други.

Екипът включва както утвърдени професионалисти с опит в инвестиционното проектиране, така и млади и креативни архитекти с нови и смели творчески виждания.

ИЗПЪЛНИТЕЛ

"КРИСБИЛД ГРУП" е строителна компания, съсредоточена в строителството на малки бутикови сгради. Компанията е с история на 20 години в строителството. В портфолиото й попадат изпълнени проекти на реставрирани къщи в квартал "Капана", както и жилищни сгради на територията на град Пловдив и околните села - вилни зони. През периода 2008-2014 г. компанията има изпълнени няколко големи проекта по европейски програми - Рибовъдна база за добиване на хайвер в с. Йоаким Груево, както и стопанство за отглеждане на африкански сом в с. Бъта, Панагюрище. "КРИСБИЛД ГРУП" се старае винаги да представи различен подход и отношение към детайлите в една сграда, с което е добила и своята разпознаваемост в бизнеса.