🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Първата 100% натурална слънцезащита с прозрачен цинк на европейския пазар е българска!

Първата 100% натурална слънцезащита с прозрачен цинк на европейския пазар е българска!
Първата 100% натурална слънцезащита с прозрачен цинк на европейския пазар е българска!
   ©  Адриана Янкулова
   ©  Адриана Янкулова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Тази година българският производител на биокозметика Wooden Spoon пусна на европейския пазар първите 100% натурални слънцезащитни лосиони с прозрачен цинк. Прогнозите на производителите са, че това е иновацията в слънцезащитната козметика, която ще направи минералните слънцезащитни продукти предпочитани от повече хора и подходящи за всеки тип кожа.

Минералната слънцезащита e щадяща към кожата и природния свят. Тя съдържа чисти и натурални съставки. През последните 10 години се наблюдава постоянно увеличаващ се интерес към натуралните продукти в целия свят. Хората четат етикети и разбират какво пише на тях. Търсят за себе си и семействата си чисти, екологични и ефективни продукти от честни брандове, на които имат доверие. Проблемите, които потребителите срещат с минералната слънцезащита, са бели следи и трудно нанасяне. Най-често хората избират минералните филтри за бебета и децата, които нямат проблем с белия филм върху кожата. Никой възрастен обаче не иска да изглежда като "призрак" на плажа. Причината за белите следи, трудното нанасяне и гъстата текстура при минералните лосиони е цинковият оксид, който на практика е естествен минерал, натрошен на бял прах.

Слънцезащитните лосиони с цинк правят филм върху кожата, който отблъсква UVA и UVB лъчите. Това е и основната разлика между химичните и минералните слънцезащитни филтри. Минералните отблъскват вредните лъчи на повърхността на кожата и не ги допускат да проникнат навътре. Химичните филтри абсорбират лъчите в кожата и чрез химична реакция ги преобразуват, за да не позволяват изгаряне. Благодарение на иновативния прозрачен цинк минералната слънцезащита вече не оставя бели следи! Лесна е за нанасяне и има по-висока UVA & UVB защита! Иновативният прозрачен цинк е не-нано, 100% натурален и одобрен от биосертифициращите органи. Проведените In-vivo, in-vitro и дерматологични тестове в доказани европейски лаборатории в Италия, Полша и България удостоверяват, че новите слънцезащитни лосиони с изцяло натурални съставки и безцветен цинк имат висока UVA & UVB защита! Деликатни са към кожата. Не дразнят и не предизвикват зачервяване и алергични реакции.

Новите 100% натурални слънцезащитни лосиони с прозрачен цинк са вече достъпни на пазара в България и Европа. Интересът към 100% натуралните слънцезащитни лосиони с прозрачен цинк е голям. Потребителите търсят щадяща към кожата алтернатива на химичните слънцезащитни продукти. Все повече изследвания доказват агресивността на химичните слънцезащитни филтри върху човешката кожа и природния свят. Някои държави (например Палау, Канарските и Вирджинските Острови, Хавай) вече забраниха употребата на химични слънцезащитни филтри на своята територия заради вредата върху кораловите рифове и морския свят.

"Прозрачният цинк е бъдещето в натуралната слънцезащита! Това е иновацията, коятоще направи натуралните слънцезащитни продукти предпочитани от повече и повечехора в целия свят. Изключително горди сме, че българска компания е първата, която щепредложи на европейския пазар слънцезащита с прозрачен цинк!"

Силвия Павлова (съосновател на българската козметична компания Wooden Spoon)

Все още няма коментари
Нов коментар