🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Унгарската фармацевтична компания "Гедеон Рихтер" чества 120 години от основаването ú!

Унгарската фармацевтична компания "Гедеон Рихтер" чества 120 години от основаването ú!
Унгарската фармацевтична компания "Гедеон Рихтер" чества 120 години от основаването ú!
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Специализираната фармацевтична компания "Гедеон Рихтер" АД е основана през 1901 г. в Унгария от фармацевта Гедеон Рихтер. Основната й цел през всички 120 години история е да помага на обществото да лекува заболяванията с иновативни продукти. Организацията е независима и многонационална, с вертикално интегрирана дейност, която включва: фармацевтично производство, научноизследователска и развойна дейност, продажби и маркетинг. Richter има за цел да стане световен лидер в областта на женското здраве. Иновациите и изследванията на оригинални лекарствени молекули са ключови елементи в стратегията на компанията от основаването й през 1901 г.

Днес компанията притежава най-значимата фармацевтична изследователска база в региона на Централна и Източна Европа с повече от 1200 служители в областта на изследователската и развойната дейност. Корпоративната стратегия е насочена към органичен растеж на компанията чрез придобиване на избрани предприятия, главно в областта на женското здраве. С цел подобряване качеството на живот на хората Richter се стреми да предлага продукти с висока добавена стойност - както собствени патентовани продукти, така и биоподобни лекарства, в чието производство и разработка притежава специални познания. Компанията има производствени предприятия в 5 държави и предлага продуктите си в почти 100 страни по света чрез своя собствена пазарна мрежа. Richter има 12 864 служители и през 2020 г. реализира продажби в размер над 1.6 млрд. eвро.

Разчитайки на дългогодишния си опит в областта на производството и научноизследователската и развойна дейност, експертизата на международен екип от професионалисти и силния съюз със своите стратегически партньори, Richter се стреми да предлага своето портфолио от иновативни продукти в световен мащаб.

Richter е най-големият производител на фармацевтични продукти в Унгария. Компанията има търговска мрежа, простираща се на 5 континента, пряко присъствие в 50 страни, 8 производствени и изследователски бази, 19 търговски представителства и 41 търговски компании и представителства. Дейността на компанията се развива от шест дъщерни дружества и съвместни предприятия за производство и разработка. В края на 2011 г. групата Richter разкрива свои търговски представителства и пазарна мрежа в Западна Европа, а през 2013 г. предприема разрастване в Латинска Америка, за да предлага гинекологичните продукти на компанията и в този регион. В рамките на договори за стратегическо сътрудничество и дългосрочни споразумения за снабдяване Richter доставя продукти на своите партньори в САЩ.

Над 92% от годишния оборот на компанията е от износ, който през 2020 г. възлиза на 1136 млн. евро. Най-големите пазари на компанията са в Русия, Румъния, Полша, Китай, Германия и САЩ. Richter Group инвестира 154 млн. евро за изследователска и развойна дейност през 2020 г., което възлиза на 9.5% от нейните консолидирани приходи от продажби.

Изследванията и разработването на лекарства включват четири стратегически насоки: рекомбинантни биоподобни молекули, нови химически субстанции, продукти в областта на женското здраве и генерични продукти.

Групата Richter произвежда над 200 лекарствени продукта, включващи оригинални, генерични и лицензионни продукти, които осигуряват ефективно, съвременно и разумно в ценово отношение лечение в почти всяка терапевтична област. Основният фокус на компанията е върху разработването и производството на лекарствени продукти в областите централна нервна система, сърдечно-съдови заболявания и гинекология. Грижата за женското здраве е приоритет за Richter. Основателят на компанията, фармацевтът Гедеон Рихтер, провежда първите експерименти със стероиди. Почитайки своята дългогодишна история в женското репродуктивно здраве, Richter продължава да се фокусира върху нуждите на жените и да се стреми да предлага възможно най-широка гама от продукти за тяхното здраве в световен мащаб - орални контрацептиви и контрацептивни изделия, средства за спешна контрацепция, хормонозаместителна терапия, медикаменти за лечение на ендометриоза и инфертилитет, продукти срещу остеопороза, противогъбични средства и лекарства за лечение на миома на матката. По този начин компанията предлага терапевтични решения за всяка възрастова група.
Изключителните иновации на компанията са широко признати и често награждавани. Успешното представяне на американския пазар на най-новия патентован продукт на Richter за лечение на биполярно разстройство и шизофрения може да се разглежда като историческо събитие не само за компанията, но и за цялата унгарска фармацевтична индустрия.

В своята 120-годишна история компанията Richter като представител на унгарската фармацевтична индустрия е разработила повече от 10 патентовани лекарствени продукта, с което значително е допринесла за подобряване здравето на хората в световен мащаб. За своя изключителен принос в областта на иновациите компанията често получава признание и награди.

92%

от годишния оборот на компанията е от износ, който през 2020 г. възлиза на 1136 млн. евро.

Все още няма коментари
Нов коментар