🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Аpp вместо хап

Нови приложения за здравословен начин на живот по време на пандемия

Пандемията от COVID-19 ни затвори между дивана и хладилника. По-обездвижени, по-тревожни и по-напълнели. Коварният вирус промени навиците ни, тъй като пропускаме да отидем не само до офиса, но и до залата или любимия ресторант. Приложения в телефона се опитват да ни помогнат да се раздвижим, да затегнем диетата и дупките на колана. Предлагаме ви подбор на най-новите апове, за да нямате нужда от хапове.

Lose It!

Приложението мотивира да загубите толкова килца, колкото планирате. Вкарвате данните си и сегашното тегло, и се изчислява дневният ви калориен бюджет. След това следите погълната храна, тегло и движенията си. Характеристиките на приложението включват сканиране на баркод на храни, заснемането им със Snap It, като приложението разполага с библиотека от над 27 милиона хранителни продукта. Проследява не само калории, но също и протеини, вода, въглехидрати, захари, телесни измервания, цикли на сън и др. Предлага персонализирани рецепти, както и тренировки за отслабване.

Lose Weight in 30 Days

Приложението предоставя много диетични планове и тренировки за отслабване с бързи темпове. Съчетава разнообразие от тренировъчни планове за всяка част от тялото, както и проследяване на изгорените и консумирани калории. С анимации и видеонасоки можете да сте сигурни, че правите упражненията правилно. Не е необходимо специално оборудване, така че можете лесно да правите тренировките си у дома или навсякъде по всяко време. Интензивността на упражненията се увеличава стъпка по стъпка, като препоръчва почивка на всеки три дни, за да може тялото ви да се приспособи.

Happy Scale

Повечето от нас не се радват да стъпят на кантара по време на пандемията. Но теглото е просто едно число, а това приложение използва сложен алгоритъм, за да вземе статистическите данни за вашата физическа форма и тегло, и изчислява действителния ви напредък във времето. Акцентира върху разбиване на целта за отслабване на малки, постепенни цели, за да можете да се съсредоточите върху краткосрочни и постижими.

aktiBMI

aktiBMI е просто, лесно, адаптивно приложение за отслабване, което ви дава статистика за теглото и здравето, които са лесни за смилане. Отбелязва вашите постижения и ви насърчава да продължите напред, когато достигнете целта. Приложението включва професионален калкулатор на индекса на телесна маса, както и стимули за мотивация.

Fooducate Nutrition Tracker

Този инструмент за проследяване на храненето и здравето следи качеството на вашите калории и предлага безплатни съвети за здраве и хранене, както и подкрепа и мотивация от други хора, които спазват диета. Проследява погълнатите мазнини, въглехидрати, протеини. Сканира баркодове за информация, която производителите не искат да забелязвате, включително неща като добавени захари, изкуствени подсладители, трансмазнини, оцветители, консерванти, ГМО. Получавате предложения за по-здравословни храни на базата на това, което сканирате. Проследява нивата на съня и настроението.

YAZIO Food & Fasting Tracker

YAZIO ви помага да започнете диетичен план от нулата, като ви дава всички инструменти за разработване и поддържане на здравословно хранене. Също така ви дава възможност да разработите персонализиран план за отслабване или за изграждане на мускули, както и насърчаване, когато достигнете личните си цели.Има таблица с калории за повече от два милиона храни, вграден скенер за баркод за проследяване на мазнини, въглехидрати, протеини, калории. Проследява стъпки, упражнение и двигателна активност.

Noom

Вместо да ви казва да ядете по-малко и да се движите повече, Noom използва психологически основан подход, за да идентифицира вашите дълбоко задържани мисли и вярвания относно храненето и упражненията. След това той изгражда персонализиран подход, който да ви помогне да създадете здравословни навици на базата на психологически курс за отслабване със собствено темпо. Има повече от 1000 интерактивни уроци, здравословни рецепти. Приложението ви помага да проследявате теглото си, храната, упражненията, кръвното налягане и кръвната захар на едно място.

Heart Rate Monitor

Сърдечната честота или сърдечната дейност е важна мярка за здравето и фитнеса. С приложението Heart Rate Monitor просто поставете пръста си върху камерата на телефона и останете неподвижен, сърдечната честота трябва да се покаже след няколко секунди. Това приложение за монитор на сърдечния ритъм изчислява и автоматично запазва зоните ви за трениране на сърдечния ритъм. Тренировъчните зони за пулс се изчисляват, като се използва максимална сърдечна честота (MaxHR). Във всяка тренировъчна зона се проявяват фини физиологични ефекти за подобряване на вашата фитнес форма.

Calm

Calm е водещо приложение за медитация и сън. Сесиите за медитация с ръководство се предлагат в продължителност от 3, 5, 10, 15, 20 или 25 минути, така че можете да изберете идеалната дължина, която да съответства на вашия график. Темите включват управление на стреса, концентрация, благодарност, самочувствие, разбиване на навиците и други. Има успокояващи природни звуци и сцени, които да използвате по време на медитация, йога или да ви помогнат да спите.

Blood Pressure

Контролирайте кръвното си налягане с множество вградени функции като анализ на измерванията, статистика, графики, изчерпателни доклади, с които ще улесните вашия лекар. Благодарение на това приложение вие сами ще откриете какво, кога и как различните фактори влияят на кръвното ви налягане.

Не забравяйте обаче, че все още трябва да имате апарат за кръвно налягане, за да отчетете измерването му.

Sleepzy

Sleepzy, интелигентен будилник и инструмент за проследяване на съня, намира оптималното време за събуждане, предоставя статистики за нощния сън и открива дали хъркате. Независимо дали сте сова или бухал, това приложение буди по време на най-леката фаза, тъй като предлага дневник и анализ на съня. Предлага заспиване на релаксиращи звуци и събуждане с любимата ви музика. Просто поставете устройството си до леглото и този инструмент ще използва микрофона, за да анализира тенденциите на цикъла ви на сън.

My Body Creator

My Body Creator използва сложен алгоритъм, способен да контролира и адаптира необходимата информация през целия процес до постигане на мечтаното тяло, както и за поддържане на постигнатите резултати. Приложението отчита антропометрични данни, както и индивидуалния метаболитен и физически капацитет, за да предостави максимално коректна информация, подходяща за вашия организъм.

My Body Creator ви съветва какъв, по кое време и какво количество да бъде всеки ваш хранителен прием чрез индивидуално изготвена програма. Тренировките също са съобразени с с цел, пол, възраст, ниво на активност и процент на телесни мазнини.

Body Temperature

Приложението е предназначено да поддържа и следи вашата базална телесна температура. Можете автоматично да генерирате диаграмите и графиката на историята на телесната температура. Помага да се разбере каква е интензивността на треска. Прилагането на телесна температура е почти като термометър, тъй като приложението показва нормална, висока или ниска температура. Можете да намерите най-близките до вас болници въз основа на текущо местоположение. Предимство на това приложение е, че можете директно да покажете историята на записите на телесната си температура на вашия личен лекар. Има функция, която преобразува температурата от Целзий във Фаренхайт и обратно.