Архитектура на красотата

Д-р Ива Стоилова
Д-р Ива Стоилова
Д-р Ива Стоилова
Д-р Ива Стоилова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"



Aesthavist


Aesthavist е кулминационна точка на отдадеността на д-р Ива Стоилова към развитието на дерматологията и естетиката. Есенцията на клиниката е хармонична композиция от дългогодишен опит, семейни ценности и традиции, дерматологично и естетично съвършенство. Заедно те създават перфекционирано пространство за младост, красота и естетична трансформация. Aesthavist е не просто дерматологична клиника, а наследство от знания, предавани от поколения, посветени на подобряването на вашия външен вид, здраве и увереност.

ПРОФИЛ: Д-р Ива Стоилова е специалист по дерматология, венерология, естетична медицина, преподавател, ключов лидер на мнение в своята сфера и експерт в лазерните технологии и енергийните устройства. Има 22-годишна практика и е собственик на три клиники в България - Dermavist в Пловдив, Vivaderm във Варна и Aesthаvist в София. Трето поколение лекар и второ дерматолог, д-р Стоилова е професионалист, утвърждаващ най-новите технологии и съвременни продукти, прилагани в дерматологичната практика. Благодарение на огромния си опит тя е национален и международен обучаващ специалист в областта на дермалните филъри, ботулинов токсин, мезотерапия, лазерна терапия. Тя е член на Българското дерматологично дружество, на Европейската академия по дерматология и венерология, на Европейската асоциация по естетична гинекология. В света на естетиката паралелите между архитектурата и човешкото лице често остават незабелязани. Всъщност приликата е поразителна - и двете са платна, върху които времето и опитът оставят своя отпечатък.

Когато мислим за една добре проектирана сграда, не възприемаме красотата ѝ като следствие от слой боя, а от прецизното планиране, здравината на основите и хармонията в структурата. В моята практика прилагам същия подход към лицето. Основите на трансформацията на лицето са също толкова критично важни, колкото и стълбовете на една внушителна сграда. Подобно на опитен архитект, който предвижда всеки детайл в изграждането на своя шедьовър, работата по лицето изисква стратегически обмислен и цялостен подход, за да създаде вечна привлекателност.

Веднъж постигната, тази основа се нуждае от продукт, който да запази стабилността и дълготрайността на резултата. Щастлива съм, че в шестте години откакто работя с HArmonyCa - първи по рода си хибриден филър, комбиниращ две познати съставки - калциев хидроксиапатит (CaHA) и хиалуронова киселина (ХК), мога да осигуря желания глобален и завършен подход към терапевтичния план на пациентите си.

HArmonyCa е иновативен продукт на лидера в естетичната медицина Allergan Aesthetics и е много комплексен, логичен и дори, бих казала, философски подход на лечение, защото проследява пътя на естествения процес на отпускане и стареене, фиксира много прецизно точките, от които започва латералното стареене, и работи върху тях.

В практиката си залагам на неговите качества за постигане на т.нар. frame lifting, който представлява латерално лифтиране на лицето и подобрява структурата на лигаментите, т.е. чрез много индивидуална методика, използвайки анатомичните структури на лицето, по изключително естествен начин връщаме позициите на лицевите структури, така че да противодействаме на гравитацията, да лифтираме тъканите и да подобрим контурите на лицето, без да се стига до препълване, до неестествен и непропорционален вид.

Хибридната същност на филъра ми дава възможност едновременно да запълня обеми и да лифтирам лицето, като също така прави резултата много предсказуем. В момента на инжектиране благодарение на комбинацията от съставки обемът остава постоянен и дори се разгръща във времето от 6 до 9 месеца чрез стимулацията на синтеза на колаген.

Ролята на HArmonyCa е ключова - позволява ми да задържа резултата от всички останали естетични процедури, както и да постигна много по-трайни резултати от останалите естетични методи заради съдържанието на калциев хидроксиапатит, който стимулира производството на колаген и помага всички лазерни технологии да работят по-добре и да постигнат по-балансиран клиничен резултат.

С новите аспекти на познанията чрез 3D анализа на анатомията на лицето и също така по-задълбочените познания на лигаментите, тяхната промяна под влияние на гравитацията и стареенето на тези структури, HArmonyCa ми позволява да поддържам стегнатостта и по този начин ми дава да лифтирам лицето и да постигна т.нар. anchoring.

Въпреки че говорим за процес на стареене, филърът е приложим и при по-млада кожа, където може да даде превенция. В случаите на по-зряла кожа лечението се прилага, за да предотврати и да удължи резултата от всички останали процедури, като при мъжете благодарение на анатомичните особености на кожата се обуславя дори по-дълготраен терапевтичен резултат.

Следвайки стъпките на естествения процес на стареене, с отпускането на тъканите от латерално към медиално, чрез HArmonyCa постигаме не само лифтиране на лигаментите, но и подобрено качество на кожата, което е един изключително хармонично красив резултат.

HArmonyCa е носител на две престижни награди през 2023 година - AMWC AESTHETIC MEDICINE AWARD 2023 - BEST INJECTABLE FILLER и UK Aesthetics Awards 2023 - Product Innovation of the Year, което ме прави уверена, че предлагам на пациентите си най-иновативните продукти с доказана ефективност и безопасност.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар