🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

"Модис" с динамично развитие на своя ИТ и инженерен бизнес в България

Филип Рувре - Head of Delivery and Solutions за Евро­па на "Модис" и изпълнителен директор на компанията за България и Румъния

"Модис" с динамично развитие на своя ИТ и инженерен бизнес в България
"Модис" с динамично развитие на своя ИТ и инженерен бизнес в България
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Визитка

Филип Рувре е Head of Delivery and Solutions за Евро­па на "Модис" (Modis) и изпълнителен директор на компанията за България и Румъния. Има 25 години мениджърски опит на международно ниво с фокус бизнес трансформация. Започва кариерата си в General Electric във Франция като инженер по IT системи през 1996 г. През 2001 г. се присъединява към The Adecco Group. Оттогава заема различ­ни оперативни и висши ръководни роли в групата и има ключова роля в създаването на IT аутсорсинг бизнеса на Modis през последните 9 години.

Компанията

През последните години "Модис България" обръща особено внимание върху значението на добре подготвените експерти, които създават технологиите на бъдещето и допринасят за устойчивост на бизнеси и цели индустрии. С това си позициониране компанията успешно привлича едни от най-талантливите кадри, като им предоставя възможност да работят по проекти за някои от водещите имена в индустриите на бъдещето. В България се намира най-големият европейски център за предоставяне на технологични решения и услуги на компанията и един от ключовите за "Модис" на глобално ниво. Филип Рувре, който оглавява Tech Delivery бизнеса на компанията за Европа, коментира ключовата роля на България в глобалната стратегия за развитие на "Модис".

Г-н Рувре, компанията ви непрекъснато затвърждава своите позиции и разпознаваемост в страната ни. Защо България е от такова голямо значение за "Модис"?

В началото на 2021 г. поставихме силен фокус върху развитието на бизнеса и растежа на "Модис". На глобално ниво изготвихме нова стратегия, която дефинира 3 основни бизнес линии на компанията ни - Tech Consulting, Tech Talent Services и Tech Academy. Като част от Tech Consulting направлението "Модис България" създава дигитални инженерни и ИТ решения за нашите партньори в над 20 държави, като се е превърнала в ключова локация за "Модис" на международно ниво.

В основата на бизнес развитието ни стоят редица експерти в различни направления. От 2005 г. насам, когато навлязохме на местния пазар, непрекъснато доказваме, че този подход към хората ни е ключов за устойчивия растеж на един бизнес в дългосрочен план. В България успяхме да изградим и ядрото на силен екип, който в момента ръководи и подкрепя Tech Delivery бизнеса ни във всички европейски страни, където компанията ни присъства и оперира.

През тази година обявихме, че основен фокус на компанията ни ще бъдат решенията, свързани с Cloud, Amazon Web Services и Sales Force, които разработваме и предлагаме за нашите клиенти. Взехме това решение предвид големия брой подготвени експерти в страната, с добро образование и умения, които успешно привличаме и задържаме, както и благоприятните условия за развитието на бизнес в технологичния сектор. Всичко това ни прави изключително конкурентоспособни и ще ни помогне да се превърнем в един от лидерите в т.нар. смарт индустрия в най-близко бъдеще.

Говорейки за технологичната индустрия, с какъв тип компании работите?

- Хората извън ИТ или технологичния сектор вероятно ще останат изненадани, когато разберат, че работим с някои от най-популярните и големи имена в индустрии като автомобилния и транспортния сектор, софтуерни и ИТ технологии, индустриално производство, финансови услуги и енергийни компании. Екипите ни в България се гордеят с ключовата си роля за успеха на толкова големи компании и известни световни брандове.

Експертизата ни е предимно в Cloud решения, софтуерно инженерство, Data Center и Network Support услуги, разработка и поддръжка на приложения и др. Също така имаме и дългогодишен опит в IT Service Desk, както и BPO решения, които също ще продължим да предоставяме и занапред за някои от водещите технологични компании на международно ниво.

Една от последните ви кампании в партньорство с отбора наMercedes-EQвъв Формула Е също бе широко отразена в страната. Каква бе ролята на "Модис България" за нея?

- "Модис България" имаше и продължава да има ключова роля при търсенето на подготвен и талантлив кандидат с инженерен опит, който ще може да се присъедини към отбора на Mercedes-EQ във формула Е за следващия състезателен сезон. Кампанията е част от партньорството ни с един от лидерите, борещи се за устойчивост в автомобилната индустрия. С удоволствие споделям с вас, че след края на кампанията имаме над 2000 кандидати от 66 страни, включително и България, които имат желание да се включат в това приключение. Екипът на "Модис България" продължава работа по проекта и поема водеща роля в преселекцията на значителен брой кандидати в помощ на Mercedes-EQ и "Модис" при избора на големия победител.

Какво предстои на бизнеса ви занапред? Ще запази ли България своята ключова роля за "Модис"?

- Със сигурност планираме още по-голям ръст в страната. "Модис България" е една от компаниите в семейството ни, която не спира да показва положителни бизнес резултати и вярвам, че тази тенденция ще се запази и занапред. В момента дори част от бизнеса ни извън страната преминава към екипите ни в София и Пловдив. Сигурен съм, че с толкова талантливи млади професионалисти и благодарение на доброто ни партньорство с образователни институции, бизнеси и асоциации в България ще можем да растем още по-бързо през следващите години. Фокус за бизнеса ни остава предоставянето на технологични решения, развитието на проекти, свързани със софтуерно инженерство, Sales Force, AWS и Cloud технологии, както и осигуряването на добра среда за развитието на колегите ни.