🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

240 години от създаването на Takeda

Стремеж към иновации с неизменен фокус върху хората

240 години от създаването на Takeda
240 години от създаването на Takeda
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Тази година Takeda отбелязва своята 240-годишнина. През тези почти два века и половина основен приоритет на компанията е развитието на човешкия потенциал и развитието на екипа.

· Корпоративната философия на Takeda се основава върху принципите почтеност, справедливост, честност, усърдност, а основните приоритети на компанията са пациент, доверие, репутация и бизнес.

· Global Top Employer за четвърти път, а "Takeda България" - Best Place to Work.

· Служителите на Takeda избират чрез гласуване глобалните проекти на компанията за корпоративна социална отговорност, фокусирани в осигуряването на качествена здравна грижа на всички хора.

· Takeda постигна устойчиви финансови резултати през финансовата 2020 г. с годишен оборот 3.197.8 милиарда японски йени.

· Takeda планира да увеличи инвестициите си в развойна дейност с около 15% през финансовата 2021 г.

Двигател и основен приоритет на компанията е нейният екип - около 50 000 служители в целия свят. Представяме ви част от екипа на "Takeda -България"

Д-р Марин Шицов, МЕНИДЖЪР ПО КАЧЕСТВО И БЕЗОПАСНОСТ, първият служител на Takeda в България:

Шестнадесет години в Takeda, време на динамичен растеж и развитие, време на постоянно усъвършенстване и безброй нови предизвикателства, но и време с постоянен главен приоритет - пациентът, неговото здраве, самочувствие и щастлив живот. Смело продължаваме напред. В името на нашите пациенти!

Жанета Боева, МЕНИДЖЪР ЛОГИСТИКА:

Да работя в компания с 240-годишна история е престиж за мен. Takeda е иновативна и бързо развиваща се компания, следваща ясно изразени ценности и цели, фокусирани върху удовлетворяване нуждите на пациентите и изграждане на доверие на обществото, клиентите и служителите. Смело мога да заявя, че за почти шестте години, през които съм част от екипа, компанията ми дава възможност да се развивам както професионално, така и като личност, създавайки усещане за сигурност и удовлетвореност.

Дейвид Икономов, СТАРШИ ЕКСПЕРТ МЕДИЦИНСКА ИНФОРМАЦИЯ:

Takeda е компания с 240-годишна история, но независимо от това тя не е загубила гъвкавостта, иновативността и фокуса към пациента, присъщи на новите биофармацевтични компании. За мен работата в Takeda е приключение, което всеки ден ми поднася нови предизвикателства. Това ме мотивира ежедневно да се стремя да развивам себе си и хората около мен.

Елина Русева, МЕНИДЖЪР ДОСТЪП ДО ПАЗАРА И КОМУНИКАЦИИ:

Takeda е безспорно ориентирана към хората компания - към пациентите, към служителите, към обществото. Винаги получавам нужната подкрепа за реализиране на идеите си (а те често са наистина много). А възможността да помогнеш на хора с различни тежки болести, като им осигуриш лекарство и допълнителна грижа и подкрепа, е най-вдъхновяващата причина да отиваш всеки ден на работа.

Мила Дечева, РЪКОВОДИТЕЛ ОТДЕЛ "РЕДКИ БОЛЕСТИ И ГАСТРОЕНТЕРОЛОГИЯ":

След не малко години във френска, американска, немска и българска фармацевтични компании, работата през последните 4 години в Такеда за мен е истинско удовлетворение, вдъхновение и предизвикателство. Съчетанието между японските традиции и култура и европейския бизнес подход успяват да сътворят модерна компания, която по уникален начин ежедневно се справя успешно с разнообразните предизвикателства, създавайки неповторима атмосфера за служителите си. В Такеда индивидуалността и креативността на всеки член от екипа се цени, което ми дава енергия и ми носи удовлетворение всеки ден.