🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Хотел "Петте елемента" е проектиран с идеята за събитиен туризъм

Весела Богданова, генерален мениджър на комплекса

Хотел "Петте елемента" е проектиран с идеята за събитиен туризъм
Хотел "Петте елемента" е проектиран с идеята за събитиен туризъм
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Какви възможности за събитиен бизнес предоставя вашият хотел?

Хотел "Петте елемента" е нов, модерен СПА хотел, който е проектиран с идеята за организиране на събития до 200 участници. Конферентна зала "Велизарий" е с възможност за разделяне на три по-малки зали, разполага с мултимедия и оборудване и е подходяща както за семинари и работни срещи, така и за галавечери и празнични събития.

Кои са предимствата на хотел "Петте елемента" в сферата на организираните събития?

Близостта ни до София и едновременно с това чистият въздух и красотата на Рила са привлекателни за организиране на краткосрочно събитие за един или два дни. Голямата добавена стойност е минералната вода на Сапарева баня, която е с най-висока температура в България и прави възможни баните на открито дори в студените зимни месеци.

Какво е съотношението на събитията във вашия хотел - на живо, онлайн, хибридни?

Събитията на живо са най-чести при нас, въпреки че открихме хотела в период на пандемия. Клиентите ни предпочитат не само контакта помежду си на живо, но и да се възползват от възможностите ни за здравна превенция, повишаване на имунитета, хармонизиране на тялото и духа в нашия СПА център "Джала". Философията ни - търсенето на хармония между петте елемента: земя, вода, въздух, огън и пространство, е залегнала в настаняването, храната и допълнителните услуги, които предлагаме.

Имаме възможност и за организиране на онлайн и хибридни събития, разполагаме с високоскоростен интернет и модерна система за интерактивна телевизия. Провежданите събития в зала "Велизарий" могат да бъдат следени на телевизорите в хотелската стая или онлайн на отдалечено място.

За какъв тип събития е най-подходящ вашият хотел?

Бяхме домакин на конгреса на Български съюз по балнеология и СПА туризъм, който бе най-значимо за нас събитие от гледна точка на високия ранг гости, които ни посетиха, и от това, че бяхме домакини и на управляващите най-конкурентните ни хотели. Колегите се справиха отлично и заслужиха добрите думи и оценки от участниците в събитието. Хотелът ни според мен е най-подходящ за тиймбилдинг събития, тъй като планината Рила предлага изобилие от възможности за развлечения, спорт, екскурзии и програми, ангажиращи вниманието и създаващи екипен дух.

Какви инвестиции направихте в последните години, за да стимулирате провеждането на събития в хотела?

Както казах, хотелът е проектиран с идеята за събитиен туризъм. В гр. Сапарева баня досега нямаше място за настаняване с подобни възможности. Довеждането на корпоративни клиенти, делегати от чужбина, дори министри, постави града на картата на дестинациите. Популяризирането на природните богатства - гореща минерална вода, чиста природа, Национален парк Рила, вече е възможно да бъде на по-високо ниво и дори извън пределите на България. Инвестираме непрекъснато в нови технологии както за реклама, така и за възможности за провеждане на събития от съвременен вид - хибридни и онлайн.

Кои са основните предизвикателства пред вашия бизнес в момента?

Както във всеки бизнес и пред нас най-голямо предизвикателство е човешкият ресурс. Благодарна съм, че при нас работят много отдадени и отговорни хора, 90% жители на района. За едната година, в която работим, те напреднаха много, създадоха екип и заслужават напълно добрите оценки, които гостите оставят за хотела ни. Въпреки това трябва да призная, че имаме отдел, за който трудно намираме желаещи за работа, невъзможно е да бъде автоматизиран процесът на работа в него, кадри от чужбина също решават проблема. Търсим хора, които искат да бъдат обучени и да останат при нас.

Каква е вашата формула за успех в събитийната индустрия?

Максимално добра организация и планиране както на събитията за 10 души, така и на събитията за 200 души. Внимателно оглеждане на всеки детайл, грижа към всяко изискване на клиента. За нас всяко събитие е уникално. Стараем се да разберем още от началото как клиентът си представя събитието и да отговорим максимално на неговите очаквания. Благодаря на всички наши служители, които не се уморяват от промените и се радват да изпратим доволни гостите си.

За контакти:

[email protected]

телефон: 0876209191