🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Пътят напред: какво следва за комуникационната индустрия в България

Излезе четвъртото издание на "КМаркетинг Factbook"

Бюлетин: Маркетинг и реклама Маркетинг и реклама

Получавайте най-важното и интересно от маркетинга: новини, рекламни кампании, обяви за работа

Фарът е проста конструкция с важна функция - кула със силна светлина на върха, която служи за ориентир и показва пътя на моряците. Също като комуникациите, които по прост и разбираем начин трябва да изсветлят продукта или услугата, за да привлекат вниманието на публиката. Фарът оцелява при силни бури. Последните две години бяха кризисни за комуникационната индустрия. Тя обаче устоя на трудностите, а сега подсилва основите си, за да се подготви за предстоящите предизвикателства.

Фарът е ключова визия на "КМаркетинг Factbook" 2022 благодарение на илюстраторката Мила Лозанова, която спечели състезанието за корица на изданието. Надяваме се, че съдържанието му ще ви помогне да намерите не само посоката, но и да начертаете пътя на сектора занапред.

Изданието представя класация на най-големите комуникационни групи и агенции по дейности, подредени според приходите им за 2021 г., която се оказа лъч светлина за бизнесите им. Ръстът до голяма степен се дължи на увеличените бюджети на рекламодателите. В изданието може да прочетете и къде избират да вложат парите си.

Бъдещето на този етап изглежда мъгливо и именно информацията е тази, която може да внесе яснота. Затова тази година изданието се фокусира върху представянето на редица проучвания за потреблението по време на инфлация, слушането на подкасти, гледането и запомнянето на реклами. Прогнози за пазара дават и мениджърите на най-големите агенции в страната, повечето от които остават оптимисти.

Фарът ще продължи да осветява пътя на бизнеса и следващата година, но той би бил просто красива светлина, ако няма цел и посока. А за комуникационната индустрия тя е само една - да продължава напред.

3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    antipa avatar :-|
    D-r D
    • + 2

    Комуникационна индустрия!
    Уау! Много по-величаво и възторжено е от просташкото - система за промиване на мозъци.
    Комуникационна индустрия! Неприкрит намек, че нещо се сътворява/произвежда/развива, докато истината е тъкмо обратната: встъпилите в зависимости медиатори на едната част от истината тласкат стадото в егрека на хрантутниците си, като ги плашат с вълци, тайно виейки по вълчи иззад ъгъла.

    Последствията от разните проявления на различните класи на зрелост на комуникационната индустрия през вековете, човечеството ги е приживяло многократно. Да, всеки път е оставяло по някой и друг милион трупове, докато се осъзнае, но винаги се е осъзнавало и се е отръсквало от - как беше: отровните изпарения на съответната комуникационна индустрия...

    В самото понятие "комуникационна индустрия" се съдържа нещо технологично, нещо целенасочено създадено и замислено с неогласена цел. И тази цел видимо не е доизграждането на личността на потребителя на информация, като му се предоставят всякакви гл.т. по процеси и събития, които биха му помогнали да изгради информирана позиция. А целта е набутването му в информационен егрек.

    И какво се случва с животните в егрека? Да, хранят ги и отначало просто ги стрижат и доят, а накрая заиграва и ножът...
    След всяка пикова фаза на съответната "комуникационна индустрия" през вековете се е стигало до кланета.

    И след предателството на съюзните на Византия Венеция и Генуа пред селджукските турци, довели до погиването на Втория Рим;

    И след религиозните войни в Европа, след горенето на клади на "вещици" и "еретици", обявени за такива еднолично от тогавашните комуникационни индустриалци;

    И след няколкото всеевропейски войни (Наполеоновата, Първата, Втората, Студената, сегашната) срещу Третия Рим.

    Абсолютна и непреодолима закономерност!

    Нередност?
  • 2
    kvt10319485 avatar :-|
    kvt10319485
    • - 1

    До 1,
    Какъв е този тюрлюгювеч в главата ви?

    Нередност?
  • 3
    duf16614098711138171 avatar :-|
    Sewn Shara

    Научих още добри статии, докато четях този сайт, благодаря ви много
    https://subwaysurf.io

    Нередност?
Нов коментар