🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Httpool отчита ускорен ръст на бизнеса

Венцислав Костов, управляващ директор на "Httpool България"

Венцислав Костов, управляващ директор на "Httpool България"
Венцислав Костов, управляващ директор на "Httpool България"
Венцислав Костов, управляващ директор на "Httpool България"
Венцислав Костов, управляващ директор на "Httpool България"
Бюлетин: Маркетинг и реклама Маркетинг и реклама

Получавайте най-важното и интересно от маркетинга: новини, рекламни кампании, обяви за работа

Компанията

Httpool("Ейч Ти Ти Пуул") е компания от Aleph Group, представяща платформите на водещи дигитални медии на30 пазара в Европа и Азия. Със своята иновативна комбинация от технологии и решения за ефективност опитни екипи по индустрии и задълбочено ноу-хау за пазара Httpool дава възможност на рекламодателите да достигат аудиторията си по най-ефективен начини, като постоянно увеличават възвръщаемостта на инвестициите си.

Водещите медийни платформи като Twitter, Meta, Spotify, Snapchat, TikTok избраха Httpool за свой официален партньор в продажбите на реклами на избрани европейски и азиатски пазари.

Httpool е единствена по рода си компания в сферата на дигиталната реклама в България. Благодарение на стабилните търговски партньорства с тези платформи на местно и глобално ниво Httpool може да предостави безплатно на своите клиенти изключителни услуги.

Как се промени бизнесът ви през последните три години?

- Покритието на Httpool в комбинация с глобалното присъствие на нашата компания майка Aleph Group позволява на партньорите ни да навлязат на всеки пазар, без да се сблъскват със затрудненията, които обикновено съпътстват това начинание. Тъй като вече присъстваме на над 90 пазара, ние имаме екипи на място, които веднага се заемат с работата. Така добавянето на допълнителен поток от приходи, без да е необходимо да се решават проблеми с фактурирането на трансгранични плащания, е привлекателно за всяка медийна компания, която иска да навлезе на нови пазари.

Httpool и Aleph Group подкрепят всички рекламодатели, като те увеличават максимално възвръщаемостта от разходите си за реклама с решения, базирани на данни, локализирани офиси и местни екипи с опит в рекламните платформи. Изпълняваме обещанието си да направим сложното по-просто, така че рекламодателите да постигат целите си.

Благодарение на нашето мото "Мога и го правя" отношенията ни еволюираха: Twitter и Snap Inc., компанията - майка на Snapchat, станаха инвеститори в Aleph.

Сара Персонет, главен директор "Клиенти" в Twitter:

"Aleph е ценен и стратегически партньор за Twitter от много години. Компанията разполага с разнообразен набор от възможности за продажби и технологични решения за бизнеса ни в световен мащаб."
Александър Дао, управляващ директор за глобално разширяване на бизнеса в Snap Inc.:

"Aleph е неизменен партньор на Snap, който ни помогна да засилим и обогатим присъствието си на пазара за рекламодателите, да изградим собствена технология за по-добра ефективност на рекламите в Snap и да разширим обхвата си, за да стимулираме продажбите в ключови региони като Латинска Америка, Европа, Близкия изток и Африка."

Какви са търсените услуги през последната година?

- Електронната търговия и услугите са основен стълб за бизнесите. Бързото развитие в тази област е привлекателно, така че клиентите вече не се нуждаят от традиционните магазини и физически обекти. Ние от Httpool предоставяме също така и знания за ефективен маркетинг на тези бизнеси - една от основните цели на Aleph Group е да осигурява обучение за най-добрите решения и практики на пазара.

Каква е перспективата, какъв е фирменият поглед напред?

- Ние преместваме фокуса си върху SMB. Разполагаме с технология, която ще помогне на малките и средните предприятия да спестят време и да постигнат възможно най-добър ефект от продажбите чрез опростяване на процеса на публикуване на реклама в Meta, като същевременно оптимизираме настройките за нуждите им индивидуално. Ние инвестираме в технологични решения и човешки ресурси. Скоро ще предложим инструмент, който ще позволи на компаниите бързо да подготвят и осъществяват персонализирани пазарни проучвания.

Какви са наблюденията ви за пазарната ниша, в която оперирате?

- Ускореният растеж на бизнеса с електронна търговия през 2021 г. представляваше повече от 80% от общия ни оборот. Клиентите, които имахме в областта на електронната търговия, бяха насочени към аудитории извън България. Всички основни индустрии изнасят рекламата си на офшорни пазари, като България заема само 25% от рекламните инвестиции на нашите клиенти.

Как се гради успешна кариера в Httpool?

- Като част от екипа на Httpool в България служителите имат богати възможности за кариерно развитие. От поемане на ключови позиции в комуникацията с глобалните ни партньори до регионални функции в международните ни офиси. Страстта към работата и предприемаческия дух се ценят високо в компаниите на Aleph Group, а тренирането на уменията за консултиране в рекламните платформи е ключова задача на всеки нов служител.

Гастон Таратута, главен изпълнителен директор на Aleph:

"Достъпът до качествено образование е ключът към успеха и растежа и ние се ангажираме клиентите ни да станат силни дигитални експерти".

Httpool и Aleph създадоха Digital Ad Expert - образователна платформа за дигитална реклама, която ще сертифицира следващите 50 000 специалисти по дигитална реклама в 90 държави на 4 континента.

DigitalAdExpert.com ви позволява да следите безплатно непрекъснато развиващите се възможности за реклама в дигиталните платформи. С гордост заявяваме, че Digital Ad Expert отчита до два пъти по-високи нива на завършване, 50% по-нисък коефициент на отпадане и 90% по-ангажирани обучаващи се.

Какви са възможните стратегии за ангажиране на поколение Z?

- Хората от поколението Z са наясно, че са атрактивна целева аудитория - затова търсят реклами, които говорят конкретно на тях. Те искат да бъдат забавлявани и ценят чувството за хумор. Освен това са много ангажирани с важни теми като опазването на околната среда, намаляването на отпадъците и справедливото производство. Рекламодателите трябва да обмислят какви продукти на кои платформи да бъдат промотирани - Httpool с удоволствие помага по този въпрос, тъй като благодарение на близкото си сътрудничество с партньорските ни платформи нашите екипи разполагат с тези знания.

www.httpool.com